Over Vakpublicaties
Te verschijnen
Eerder verschenen
Beschouwingen
Downloads
Contact
Naar Nieuwsdienst
Extra's
Consultatie oss-beleid overheid
Aanbieding 1e exemplaar 2006-2007
icons

Jaarboek ICT en samenleving 2008-2009

Omzien naar de toekomst 

In dit jaarboek blikt een aantal prominente auteurs en opinieleiders in het wetenschappelijke debat over de informatiesamenleving terug op de rol van ICT in de afgelopen tien jaar en kijkt tegelijk vooruit naar wat ons in de komende jaren te wachten staat. In veertien prikkelende essays passeert een reeks intrigerende vraagstukken de revue.

Wie heeft in een samenleving waarin informatie allesbepalend is, eigenlijk de zeggenschap over informatie? Als Google steeds meer bepaalt hoe we informatie en kennis verwerven, zouden we dan niet veel kritischer moeten zijn over de werking van dit soort zoekmachines? Wat is er eigenlijk terecht gekomen van de digitalisering van de overheid? En wat zijn de consequenties van de technologische ontwikkelingen die nog op ons afkomen, zoals de convergentie van biowetenschappen en ICT? Is dat de volgende slag in de volstrekte manipuleerbaarheid van de natuur? Krijgt ICT steeds menselijker trekjes, zoals de Ambient Inteligence visie ons dat voorstelt en willen we dat wel? Wat betekent het om in deze tijd tot de kaste van de digitaal ongeletterden te behoren? Zijn digitale vaardigheden en mediawijsheid de nieuwe sleutels voor maatschappelijk succes?

De essays in dit jaarboek onderstrepen het vitale belang van een permanente reflectie op de rol van ICT in onze samenleving.

Het Jaarboek is verkrijgbaar via de boekhandel en via internet op www.gopher.nl, www.bol.com en andere online-winkels.

Downloads in PDF:
De flyer van het Jaarboek ICT en samenleving 2008-2009

Onder redactie van Valerie Frissen en Jop Esmijer
ISBN 978 90 78730 03 3
Prijs € 29,50
Omvang: 292 pagina's

 
Inloggen klanten
Gebruikersnaam/
wachtwoord vergeten?
Link naar Nieuws- en Informatiedienst
bgvak_nieuws.jpg
© 2024 Media Update. Alle rechten voorbehouden.
Ontwerp en realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals.
Home Contact Sitemap