Over Vakpublicaties
Te verschijnen
Eerder verschenen
Beschouwingen
Downloads
Contact
Naar Nieuwsdienst
Extra's
Consultatie oss-beleid overheid
Aanbieding 1e exemplaar 2006-2007
icons
Open Source Jaarboek 2008 - 2009

oss.jpg“We moeten niet langer afhankelijk zijn van één aanbieder, niet langer vertrouwen op gesloten standaarden en weigeren vastgeketend te worden in een bepaalde technologie. Daarmee riskeren we de greep te verliezen op onze eigen informatie.”
Dat zei EU-commissaris Neelie Kroes in de krachtigste toespraak die in 2008 werd uitgesproken over het gevaar van gesloten ICT-standaarden. Deze derde editie van het Open Source Jaarboek besteedt uitgebreid aandacht aan de ontworsteling uit elektronische gevangenschap: van de omstreden procedure waarmee Microsoft een eigen documentstandaard tot open standaard wist te verheffen, via de negatieve gevolgen daarvan voor de vrije markt en de samenleving naar de mogelijke oplossingen. Met onder meer een voorstel voor een geheel nieuw burgerrecht: het ICT-recht op open standaarden.
Het jaarboek biedt ook nieuwe perspectieven via prikkelende vragen. Hoe het beste een begin te maken met open standaarden? Biedt open source een pad naar hogere kwaliteit van software? Is open source software gebaat bij marketing en hoe moet dat dan?
Overzicht, samenhang en perspectief. Dat is wat dit jaarboek biedt aan geïnteresseerden, professionals en beleidsmakers die zich met dit belangwekkende onderwerp bezighouden.

Onder redactie van Hans Sleurink en Jan Stedehouder
Aantal pagina’s: 256
Prijs € 29,50
ISBN: 97890 78730 040

Verkrijgbaar via bol.com en andere online-winkels of via de straatboekhandel.

 
Inloggen klanten
Gebruikersnaam/
wachtwoord vergeten?
Link naar Nieuws- en Informatiedienst
bgvak_nieuws.jpg
© 2024 Media Update. Alle rechten voorbehouden.
Ontwerp en realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals.
Home Contact Sitemap