Over Vakpublicaties
Te verschijnen
Eerder verschenen
Beschouwingen
Downloads
Contact
Naar Nieuwsdienst
icons
Jaarboek ICT en samenleving 2012, 9de editie

De transformerende kracht van ICT

lrvoorplatomslag_2012nr._9.jpgInformatie- en communicatietechnologie (ICT) is een dominante factor geworden in de groei van productiviteit en daarmee van onze economie. ICT schept ook tal van nieuwe mogelijkheden op veel andere terreinen: in de zorg, het sociale leven, de wetenschap, het overheidsbeleid, en het onderwijs.

Bestellen
Publicatiegegevens

Bij al het moois van de nieuwe ontwikkelingen is er ook een keerzijde. ICT leidt evenzeer tot ontwrichting en veroorzaakt nieuwe vraagstukken. 'Oude' sectoren en verdienmodellen staan onder zware druk, werkgelegenheid krijgt een andere inhoud of verdwijnt, en het aanzien van onze binnensteden lijkt structureel te veranderen. En er ontstaan problemen met onder andere oplopend energiegebruik, milieuvervuiling en privacybescherming.

ICT is een technologie die de wereld verandert in richtingen die we niet altijd kunnen voorzien of overzien. En we staan nog maar aan het begin. Nieuwe ontwikkelingen zijn in aantocht waarin ICT samen met biotechnologie, nanotechnologie en hersenwetenschappen voor ongekende veranderingen gaat zorgen: de NBIC-convergentie. 

In deze negende editie van het Jaarboek ICT en Samenleving besteden 29 auteurs uit de wereld van technologie, wetenschap en beleid aandacht aan de transformerende kracht van ICT. Wat zijn de gevolgen van digitalisering voor het privéleven, het bedrijfsleven en de overheid? Wat zijn de kansen van ICT voor meer economische groei? Welke nieuwe ontwikkelingen komen op ons af?

Een terugkerende observatie is de noodzaak om balans aan te brengen in de vele belangen die ICT moet dienen. Nodig is een informatiesamenleving waarin ICT ingezet kan worden voor vernieuwing en economische groei, maar die tegelijk ook ruimte laat voor bestuurbaarheid en de menselijke maat. 

Bestellen
Stuur een email met vermelding van uw adres en de titel 'De transformerende kracht van ICT' naar Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots, u heeft Javascript nodig om het te bekijken Het boek wordt u dan ommegaand zonder verzendkosten (in Nederland) toegezonden.

Publicatiegegevens
Redactie: Corien Prins, Anton Vedder en Frans van der Zee
Aantal pagina's: 288
Prijs: € 29,50
ISBN: 9789078 730002

 


 
Inloggen klanten
Gebruikersnaam/
wachtwoord vergeten?
Link naar Nieuws- en Informatiedienst
bgvak_nieuws.jpg
© 2024 Media Update. Alle rechten voorbehouden.
Ontwerp en realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals.
Home Contact Sitemap