Home
Over Media Update
Thema's in Media Update
De redactie
Abonnementsvormen
Proefabonnement
Contact
Naar Vakpublicaties
icons
Advertisement
Thema's in Media Update

Media Update informeert u over de volgende thema’s:

ICT- en mediabeleid
Technologische ontwikkelingen zijn van grote invloed op beleidskeuzes die in Den Haag en Brussel over ICT worden gemaakt. Media Update informeert u over die keuzes, vanaf het beginmoment van nieuw beleid tot de momenten waarop het wordt vastgesteld en getoetst.  

De strijd tussen infrastructuren
4G, 5G, Wifi, d.w.z. mobiele verbindingen, en verder ADSL, glasvezel, nieuwe satellietverbindingen, en andere technologieën. De snelle ontwikkeling van infrastructuren naast elkaar leidt tot veel  nieuwe technologische en commerciële mogelijkheden, tot felle concurrentie in de markt en tot complexe beleidskeuzes. Media Update volgt deze ontwikkelingen op de voet.

Cyberveiligheid, spionage, burgerrechten
Het internet, in de jaren negentig belofte voor een paradijselijke toekomst, heeft zich mede  ontwikkeld tot democratisch zorgenkind. Veiligheidsdiensten die uit de bocht vliegen, nationale staten die elkaar en burgers en bedrijven bespioneren, aantasting van burger- en mensenrechten, rechtszaken over het instandhouden van de democratie. Media Update bericht over de soms kolkende ontwikkelingen waarin Nederland, Europa en de wereld terecht zijn gekomen.  

Media-industrie
Digitale radio en tv, software-ontwikkelaars, online-media, uitgevers, platform-aanbieders en andere producenten van content. Samen vormen ze de media-industrie, een van de grootste bedrijfssectoren van de westerse wereld. En behalve dat, met nepnieuws, sturende algoritmen en monopolieposities misschien ook wel de grootste beïnvloeder van (sociale) modes en politieke denkbeelden. Media Update helpt de vaak grillige en onverwachte ontwikkelingen in de media-industrie te volgen. 

Kennis, kennis, kennis
De samenleving is meer dan economie alleen, maar veelbelovende ontwikkelingen als Big Data, Internet der Dingen, Robotics en Artifical Intelligence worden hoofdzakelijk in het perspectief van de kenniseconomie geduid en behandeld. Media Update besteedt ook aandacht aan tegengeluiden vanuit de wetenschap en maatschappelijke organisaties.    
 
Media Update informeert verder over:

- Het ontstaan van nieuwe digitale standaarden zoals die van ETSI, CEN-Cenelex, ITU, IEEE, W3C en ISO, en het beleid rond open standaarden in Nederland en de EU. 

- De wijze waarop Nederlandse universiteiten en kennisinstellingen bijdragen aan innovatieve digitale ontwikkelingen.

- Het subsidie-beleid van Nederland en de EU waarmee bedrijven en kennisinstellingen innovatieve producten en diensten kunnen ontwikkelen.

- Standpuntbepalingen over digitale ontwikkelingen van koepel- en brancheorganisaties die bedrijven, consumenten en maatschappelijke organisaties vertegenwoordigen.

- Workshops, symposia en congressen in binnen- en buitenland die gaan over de praktische situaties die het digitale tijdperk met zich meebrengt. 

- En meer.

 
Inloggen klanten
Gebruikersnaam/
wachtwoord vergeten?
Link naar Vakpublicaties
bgnieuws_vak.jpg
© 2018 Media Update. Alle rechten voorbehouden.
Ontwerp en realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals.
Home Contact Sitemap