Home
Over Media Update
Thema's in Media Update
De redactie
Abonnementsvormen
Proefabonnement
Contact
Naar Vakpublicaties
icons
Advertisement
Thema's in Media Update

Media Update informeert over:

Digitaliseringsbeleid
Digitale ontwikkelingen zijn van grote invloed op beleidskeuzes die in Den Haag en Brussel over ICT worden gemaakt. Media Update informeert u over die keuzes, vanaf het beginmoment van nieuw beleid tot de momenten waarop het wordt vastgesteld en getoetst.  

De strijd tussen infrastructuren

4G, 5G, Wifi, ADSL, glasvezel, nieuwe satellietverbindingen, en andere nieuwe technologieën. De snelle ontwikkeling van infrastructuren naast elkaar leidt behalve tot veel nieuwe technologie ook tot nieuwe commerciële mogelijkheden, tot felle concurrentie in de markt en tot complexe beleidskeuzes. Media Update volgt deze ontwikkelingen op de voet. 

Mediawereld
Online-platforms, sociale media, digitale radio en tv, virtual en augmented reality, video-on-demand, VoiP en allerlei vormen van traditionele media. Samen vormen ze de mediawereld, een van de grootste bedrijfssectoren van de westerse wereld. En daarboven: met nepnieuws, sturende algoritmen, monopolieposities, consumentenprofileringen, intussen ook de grootste beïnvloeder van sociale en culturele modes en politieke denkbeelden. Media Update helpt de vaak grillige en onverwachte ontwikkelingen in de mediawereld in kaart te brengen.  

Cyberveiligheid, spionage, burgerrechten
Het internet, in de jaren negentig belofte voor een paradijselijke toekomst, heeft zich mede ontwikkeld tot democratisch en juridisch zorgenkind. Complexe nieuwe ontwikkelingen leiden tot de noodzaak van complexte nieuwe wetgeving. Is dit voor overheden nog wel bij te houden? Veiligheidsdiensten die uit de bocht vliegen, nationale staten die elkaar en burgers en bedrijven bespioneren, aantasting van burger- en mensenrechten, rechtszaken over het instandhouden van de democratie. Media Update bericht over de soms kolkende ontwikkelingen waarin Nederland, Europa en de wereld terecht zijn gekomen.

Maatschappelijke waarden
De samenleving is meer dan economie alleen, maar veelbelovende ontwikkelingen als Big Data, Internet der Dingen, Robotics en Artifical Intelligence worden hoofdzakelijk in het perspectief van hun economische waarde geduid. Media Update besteedt ook aandacht aan aanvullende en tegengeluiden vanuit de wetenschap en maatschappelijke organisaties. Wat betekent digitalisering voor de werkgelegenheid, de gezondheidszorg, het klimaat, de democratie, en menselijke waarden?    
 
Media Update informeert u verder over:

- Het ontstaan van nieuwe digitale standaarden zoals die van ETSI, CEN-Cenelex, ITU, IEEE, W3C en ISO, en het beleid rond open standaarden in Nederland en de EU. 

- De wijze waarop Nederlandse universiteiten en kennisinstellingen bijdragen aan innovatieve digitale ontwikkelingen.

- Het subsidie-beleid van Nederland en de EU waarmee bedrijven en kennisinstellingen innovatieve producten en diensten kunnen ontwikkelen.

- Standpuntbepalingen over digitale ontwikkelingen van koepel- en brancheorganisaties die bedrijven, consumenten en maatschappelijke organisaties vertegenwoordigen.

- Workshops, symposia en congressen in binnen- en buitenland die gaan over de praktische vraagstukken die het digitale tijdperk met zich brengt. 

- En meer.

 
Inloggen klanten
Gebruikersnaam/
wachtwoord vergeten?
Link naar Vakpublicaties
bgnieuws_vak.jpg
© 2024 Media Update. Alle rechten voorbehouden.
Ontwerp en realisatie door WELLdotCOM - ICT Solution Provider & Joomla! Professionals.
Home Contact Sitemap